Слінги в житті родини


 

«Слінги використовують тільки туристи, які ходять з дітьми в гори…» або ж «Слінги використовують тільки ті, хто не має власного авто…» або ж «Слінги використовують тільки родини з якоїсь секти…»

Ці та інші міфи про слінги звучать на кожному кроці. І взагалі, слінгоносіння – дуже міфічна тема. Навколо неї літають десятки, якщо не сотні міфів.

Але, хто і чому насправді носить своїх дітей в слінгах?

Я познайомлю вас з декількома різними слінгородинами.

Родина Каті, Дениса та маленької Любави

Вони живуть у центрі столиці на 5му поверсі гарного старовинного 5ти поверхового будинку. У будні дні молода тендітна мама з дитиною вдома сама і немає змоги носити візок вверх – вниз для прогулянок з донькою, тому використовує слінг для виходу на вулицю.

Родина Насті, Михайла та двійнят Матвія та Марії

Родина полюбляє спільні прогулянки, а габаритний візочок для двійні не зручний, тяжкий в керуванні і не всюди може проїхати. Тому, батьки примотують по малюку до себе і вільно пересуваються містом не переживаючи, що десь не буде пандуса необхідної ширини чи досить просторого ліфту.

Родина Ані, Олега, їх доньки Вероніки 4х років та маленької Каті

Це звичайна родина. Звичайна дівчинка Вероніка ходить до звичайного дитячого садочка. Кожного ранку тато відводить дівчинку до садочка, а забирає її мама з сестрою. Група Веронічки на 2му поверсі, з візочком туди не потрапити. Лишати дитину навіть на хвилинку мама не буде, а взяти її – означає розбудити маленьку і ще довго заспокоювати її. Тому, Аня примотує Катю до себе в слінг коли іде в садочок.

Родина Наталі, Миколи та їх діток школярів Назара, Захара, Макара – дошкільнятка та маленької Олесі

У багатодітної мами багато справ: зібрати старших дітей до школи, скласти їм з собою перекуси, відвести до садочка середнього сина, приготувати обід, прибрати, ввечері допомогти школярам з домашніми завданнями. А маленька Олеся дуже «ручна». Тому, Наталя мотає Олесю в слінг коли робить зранку бутерброди старшим дітям чи коли чистить картоплю на вечерю.

Родина Олени та Глібчика

Так сталось, що Олена виховує маленького Гліба без батька. Тому, на ній всі турботи, в тому числі й закупівля продуктів в супермаркеті. Єдиний зручний варіант для закупівель для неї – примотати сина в слінг і складати продукти у великий візок для товарів, адже 2 візочки не зручно, а в дитячий не так багато поміститься.

Родина Оксани, Юрія старшої Соні та меншої Олі

Мама Оксана приділяє багато уваги вихованню й розвитку. Соня займається танцями, музикою, малюванням та плаванням. Щоб відвести Соню на гуртки мама зазвичай користується власним авто, але так сталось, що воно зараз в ремонті і родина вимушена користуватись громадським транспортом, адже не хочуть, щоб Соня пропускала свої заняття. В пригоді їм став слінг, в який мотають маленьку Олю, щоб відвезти сестру на чергові заняття.

Родина Ірини, Сергія та Андрійка, якому вже 2 роки

Родина у повному складі поїхала на екскурсію до великої фортеці. Андрійкові було дуже цікаво, але ходити треба було багато, маленькі ніжки швидко втомились, він почав хникати. Візок по скелястій місцині не проїхав би. Тому, тато примотав малюка собі за спину та вся родина продовжила свою прогулянку з гарним настроєм.

 

Слінгородини – це звичайні родини. Це наші сусіди, друзі, знайомі близькі й не дуже. Вони прагнуть зробити своє батьківство щасливим, вони прагнуть спростити життєві ситуації, прагнуть зручності й близькості, як з малюком, так і з усіма іншими членами родини.

Слінг – це помічник. Слінг – це для всіх і кожного. Переконана, у кожної не слінгової родини є ситуація, згадавши яку батьки зітхають: «як погано, що тоді у мене не було слінгу, він би мені дуже допоміг!» Не відмовляйте собі у задоволенні мати гарного помічника – слінг!

*Імена в статті були змінені для збереження анонімності

 

Автор: Юлія Гординська, слінгоконсультант, президент ГО «Всеукраїнська асоціація слінгоносіння», автор слінгокниги «У подолі по-новому, або сучасне слінгоносіння», автор та ведуча курсів навчання слінгоконсультантів в Україні.

Фото: Світлана Симоненко